A könyv

isteni_program_krisztina_amerikaban_ebook.jpgKrisztina Amerikában

Egy fiatal magyar lány a gimnáziumában bemutatja a Karma nevű

számítógépes programot, amit az amerikai kormány Információs
Tudatosság Hivatala (IAO) észlel és veszélyesnek ítél a közösségi
oldalakkal való kapcsolata miatt. Kiderül, hogy a veszélyt inkább az
jelenti, hogy egy amerikai számítógéphez is automatikusan kapcsolódik.

Krisztinát és barátját egy ösztöndíj ürügyén Amerikába hívják, hogy a
lány különleges képességeivel egy régebb óta tartó kutatásban vegyen
részt, azonban úgy tűnik, az irányítás kicsúszik a hivatal kezéből.

Ez alatt egy dél-koreai diák egyre furcsább és szélsőségesebb viselkedése több tanárt és professzort aggaszt, mégsem állítják le a fiút.
A két dolog szoros kapcsolata azonban csak túl későn válik egyértelművé, ezért nem sikerül megakadályozni a hírekből is ismert tragédiát.

Ingyenes előzetes letöltése (2016-os kiadás)

__________________________________

Fülszöveg

 

2007. április 16. Az egész világot futótűzként járta be a hír:„Összesen 33 ember halt meg, 15 pedig megsebesült az amerikai Virginia állam műszaki egyetemének kollégiumában és egyik osztálytermében történt lövöldözésben. Az Egyesült Államokban korábban is voltak hasonló tragikus lövöldözések - sokszor iskolákban -, de eddig ez a legsúlyosabb.” Mi állhat a történtek hátterében? Magyarországon egy lány megírta azt a Karma nevű programot, aminek megismerése megváltoztathatja a dimenziókról alkotott nézeteinket, és megérthetjük, hogy az ismeretlen dimenziók hogyan befolyásolhatják tudatalattink működését.Miért veszélyesek az ezekkel a dimenziókkal kapcsolatos titkos kutatások, és mi köze mindezeknek Virginiahoz és Nevadához?Vagy az 51-es körzet különleges kísérletei is csupán fikciók lennének? A történet középpontjában álló Krisztinát azzal vádolják, hogy közösségi oldalakat feltörve személyes adatokat lop. Vajon hogyan sikerül tisztáznia magát?  A könyv egy zömében Amerikában játszódó történeten keresztül világít rá arra, hogy a vallások közös gyökerét és a mai legfejlettebb számítógépes kísérletek tárgyát jelentő ismeretlen dimenziók feltárása milyen súlyos gazdasági és társadalmi veszélyeket rejt, ha politikai erők, vagy gazdasági hatalmak próbálják irányításuk alá vonni.

__________________________________

isteni_program_daniela_hagyateka_borio_ebook.jpg

Mennyi pénz kell világunk megmentéséhez?

Két lány, akik egymás ellenpontjai...A Föld átellenes féltekéjén, ugyanakkor születtek, hasonló képességekkel, de ellentétes töltéssel, vérmérséklettel... ők lennének a jó és a gonosz? Vagy ugyanazért a célért küzdenek?Lawrence tábornok, aki a hírhedt 51-es körzet egyik kiemelt kutatását vezeti, mindkét lányt ismeri, mindkettővel dolgozott. Ő meséli el, valós eseményeken, szereplőkön és helyszíneken keresztül a korábban bemutatott történet eddig titokban tartott oldalát.Valóban hatással lehetett a kísérlet, vagy ez a két lány a világ gazdasági és politikai eseményeire, vagy mindez csak az 51-es körzet legendájának része?

__________________________________

"...Úgy fogtam neki az olvasásnak, hogy tudtam, Krisztina sorsa valamilyen módon összefonódik a Virginiai Műszaki Egyetemen 2007-ben történt lövöldözéssel. Tulajdonképpen az odáig vezető eseményeket követhetjük nyomon különleges szemszögből és látásmóddal. Elsőre egy kicsit talán paradoxnak tűnik a vallás és a technika ilyen jellegű keveredése, de ahogy haladunk előre a szövegben, és valljuk be, ahogy körülnézünk a világban, rá kell ébrednünk, hogy a világ bizony változik… Vagy mi fejlődünk?   Miközben a filozófiai - informatikai kalandregény szereplői keresik a válaszokat, az olvasó is egyre több ismeretet kap, olyan tiszta és könnyed formában, hogy egy pillanatig sem érzi, hogy a szerző ráerőltetné a nézeteit, ellentétben sok hasonló témájú könyvvel.
Szép számmal vannak a történetben fordulatok és meglepetések is, ahogy egy kalandregényben illik, ezekről azonban itt nem ejtek szót, mert akkor elrabolnám a felfedezés varázsát. Az in medias res-hez nyitott befejezés illik...
Kellemes kalandot és felfedezést kívánok az olvasóknak,és köszönöm a könyvet Körmendi Zoltánnak."

Bogár Erika írónő

__________________________________

"...Az író nagyon jól adagolja az információkat, egyszerre nem tudunk meg sokat Krisztina küldetéséről vagy az amerikai kormány céljairól, éppen ezért hajtott a vágy, hogy minél többet megtudjak, és hamar azon kaptam magam, hogy egyetlen este alatt elolvastam az első száz oldalt....
És azt hiszem ez a legnagyobb érdeme ennek a könyvnek, hogy gondolatébresztő. Az olvasása közben azon kaptam magam, hogy önkéntelenül is elkalandoztam, és sorra születtek meg a gondolataimban az ilyen kezdetű mondatok: Mit jelentene, ha ez igaz lenne? ...
Az egyik kedvencem Camber professzor volt, feltétlen hite a lányban és ravaszsága, aminek segítségével képes volt úgy áthágni a szabályokat, hogy senki ne sérüljön, lenyűgözött.
A másik lenyűgöző dolog a Karma program volt. Bár tudom, hogy nem létezik, mégis ennél a pontnál azt kívántam, bár lenne egy ilyen program és kipróbálhatnám. 

Molnár Katica blogger